Kalender

3 en 4 november
Pannenkoekenbak
5 november
Geen vergadering
12 november
Geen vergadering
19 november
Vergadering
25 november
Intrede van de Sint
26 november
Vergadering

Recent

Brief
Pannenkoekenbak

Download

Zomerkamp
Bomal 2023

Fotoalbum

Volg ons

Uniform » Kledij

Het uniform bestaat uit de volgende kledij: een beige scoutshemd (met daarop de verschillende tekens), een blauw-gele das met dasring, en een blauwe jeansbroek of groen scoutsrokje.

In de winter mag je de scoutstrui aantrekken. In de zomer mag je het scoutshemd thuislaten en de scouts-T-shirt aandoen. De das doe je altijd aan.

Beige scoutshemd

Beige scoutshemd

Het beige scoutshemd is de basis van ons uniform. Zelf verkopen wij geen hemden, maar we verwijzen jullie graag door naar de Hopper-winkel in Gent. Opgelet: Alpino in Ronse verkoopt géén scoutshemden meer!

Blauw-gele das met dasring

Blauw-gele das met dasring

De kleuren van onze vereniging worden vertegenwoordigd door onze das; vandaar dat iedereen die steeds moet aandoen. Om de das vast te maken wordt de dasring er eerst overgeschoven. Nadien wordt een knoop onder de dasring gemaakt.

Prijs: €6 (das); €1,50 (dasring)

Blauwe jeansbroek

Blauwe jeansbroek

Het scoutshemd en de das worden aangevuld door een effen, blauwe jeansbroek. Jeansbroeken zijn gemakkelijk te verkrijgen in allerhande kledingwinkels; daarom verkopen wij zelf geen broeken.

Groen scoutsrokje

Groen scoutsrokje

De rok is een leuk alternatief voor de meisjes. Deze groene, katoenen rokjes zijn bij ons verkrijgbaar via bestelling, of zelf te verkrijgen in de Hopper-winkel in Gent.

Prijs: €33 (maten: 6J t.e.m. 16J); €40 (maten: 34 t.e.m. 50)

Scouting Durendael Ronse-T-shirt

Scouting Durendael Ronse-T-shirt

Onze vereniging beschikt ook over gepersonaliseerde T-shirts. Met Robert Baden-Powell, de grondlegger van de scouts, afgebeeld op de voorzijde en het logo van Scouting Durendael Ronse op de rug, ademt dit donkerblauw-gele T-shirt gewoonweg scouts!

Prijs: €12,50 (maten: 6J t.e.m. 14J; S t.e.m. XL)

Scouting Durendael Ronse-trui

Scouting Durendael Ronse-trui

Onze vereniging beschikt ook over gepersonaliseerde truien. Met Robert Baden-Powell, de grondlegger van de scouts, afgebeeld op de voorzijde en het logo van Scouting Durendael Ronse op de rug, ademt dit donkerblauw-gele T-shirt gewoonweg scouts!

Prijs: €25 (maten: 6J t.e.m. 14J); €30 (maten: S t.e.m. XL)