Kalender

3 en 4 november
Pannenkoekenbak
5 november
Geen vergadering
12 november
Geen vergadering
19 november
Vergadering
25 november
Intrede van de Sint
26 november
Vergadering

Recent

Brief
Pannenkoekenbak

Download

Zomerkamp
Bomal 2023

Fotoalbum

Volg ons

Over ons

Scouting Durendael Ronse

Profiel

Scouting Durendael is een scoutsgroep die de wetten van het scoutisme hoog in het vaandel draagt, een jeugdvereniging met gebrevetteerde leiders en leidsters en een bestuur.

Indien jullie nog vrienden, familie of kennissen hebben die van het scoutsleven willen proeven, aarzel dan niet om hen onze gegevens door te geven. Wij willen blijven groeien en streven naar verbetering, want scouts is samen leven, in harmonie met elkaar en met de natuur: samen het avontuur opzoeken, samen plezier maken, samen de handen uit de mouwen steken, samen iets verwezenlijken, samen door weer en wind gaan en soms samen afzien! Noem daarom dit lokaal één keer in de week jullie thuis en de mensen die jullie er ontmoeten, jullie familie! Samen kunnen we er iets moois van maken!

Activiteiten

Onze leden worden opgedeeld volgens leeftijd in Kabouters, Welpen, Jongverkenners en Verkenners; elk van deze zogenaamde takken heeft een eigen leidersgroep. Desondanks verzamelen alle takken elke zondagnamiddag om 14.00 U. stipt aan het lokaal (Grote Marijve 133). Het is op dat moment dat de activiteiten plaatsvinden.

Gebruikelijk krijgt iedere tak afzonderlijk een activiteit, maar soms worden twee of meerdere takken samengenomen voor één grote activiteit, zoals fietstochten, filmavonden, stads- of bosspelen. Indien extra voorbereidingen getroffen moeten worden om aan een activiteit deel te nemen (zoals je fiets meenemen), worden jullie een week op voorhand verwittigd. Indien iemand de week voordien afwezig was, wordt die telefonisch, via mail of brief op de hoogte gebracht.

Om 17.30 U. zit de activiteit erop en kunnen leden en ouders nog een hapje of drankje verkrijgen in ons cafÉ "The Jungle", dat geopend is van 17.30 u. tot rond 19.00 u. Jullie zijn allen van harte welkom!